Help ik word Exhibitioniste

Woensdag twee september, zorgvuldig legt Marleen haar kleine handdoek op de grond van het kleedhokje en gaat erop staan. Een tweede zachtere handdoek draait ze stevig rond haar natte, lichtbruine haar. Terwijl ze de derde en grootste handdoek uit haar tas neemt, twijfelt ze over wat ze zo dadelijk thuis te eten zal maken. Sinds haar scheiding, nu ongeveer een jaar geleden, haat ze het om te koken. Telkens opnieuw minstens een uur koken om dan in je eentje, op enkele minuten tijd, je maaltijd naar binnen te werken waarbij die minuten wel uren lijken te uren. De scheiding was zwaar voor haar geweest. Ze was getrouwd met haar tienerliefde op haar twee√ęntwintigste om dan tien jaar later te ontdekken dat hij haar al jaren bedroog met haar beste vriendin. Ze brengt, door het verlies van zowel haar man als haar beste vriendin, de tijd nu meestal eenzaam door en heeft buiten haar werk weinig sociaal contact. De handdoek onder haar voeten wordt licht opzij geduwd door de rugzak van de persoon in het hokje naast haar, maar ze schenkt er verder geen aandacht aan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *